’t Vaerdich Volk zoekt nieuwe leden

Heb je interesse in de late middeleeuwen en vind je het leuk om je vaardigheden te demonstreren aan publiek? Kom dan onze vereniging versterken!

Wat zoeken wij?

De focus van onze groep ligt op het demonstreren van ambachten en specifieke beroepen uit de periode 1350-1450. In onze huidige groep zitten o.a. een smid, chirurgijn, naaister, wolverver en rietvlechter (bekijk de complete lijst). Wij zijn niet op zoek naar strijdkrachten of ‘toneelspel’ zoals bijvoorbeeld een bedelaar.

Je vindt het niet alleen leuk om met je beroep/ambacht bezig te zijn, maar ook om je te verdiepen in de historie ervan en er over te vertellen aan bezoekers van middeleeuwse evenementen.

Je mag zelf met een voorstel komen over wat je graag zou willen toevoegen aan de groep.

Kinderoppas

Daarnaast zijn wij specifiek op zoek naar een ‘kinderoppas’ (m/v). Vind je het leuk om met kinderen om te gaan én heb je interesse in de middeleeuwen, dan bieden wij je de mogelijkheid om tijdens openingstijden de kinderen in ons kampement en de kinderen van bezoekers bezig te houden.

Voor de ouders in de groep is het lastig om zowel met een ambacht en bezoekers bezig te zijn, als op de kleine kinderen te letten. Als kinderoppas zorg je er voor dat de ouders zich kunnen toeleggen op hun ambacht. Wanneer er ruimte voor is of wanneer er geen kinderen mee zijn naar een evenement, kun je entertainment verzorgen voor kinderen van bezoekers, door bijvoorbeeld middeleeuwse kinderspelletjes te demonstreren. Het is echter niet de bedoeling dat je ook op de kinderen van bezoekers gaat passen.

Buiten de openingstijden van een evenement hoef je je niet met je beroep bezig te houden. Je kunt dus rustig ontbijten, avondeten en gezellig bij het kampvuur aanschuiven. De eindverantwoordelijkheid voor de kinderen blijft bovendien altijd bij de ouders liggen, ook overdag. Als er echt iets aan de hand is, zullen de ouders het van je overnemen. En uiteraard kun je tussendoor ook korte pauzes nemen.

De kinderoppas zal een volwaardig lid van onze groep zijn, net als de andere ambachtsleden. Dit houdt in dat je aan dezelfde standaarden voor historische correctheid voldoet, meebeslist over groepszaken in de ledenvergaderingen, mee mag naar uitjes, etc.

Wat verwachten wij?

Jaarlijks hebben we zo’n 6 tot 8 evenementen. We verwachten dat je minimaal 4 evenementen per jaar meedraait. Naast je ambacht/beroep, verwachten we dat je moeite doet om ook historisch correcte kleding en kampementspullen te hebben.

Minimaal 2x per jaar houden we een ALV (algemene ledenvergadering). Deze vindt plaats in regio Nijmegen. Dit geldt ook voor de uitjes en knutseldagen. Je hoeft niet in de buurt te wonen, mits je bereid bent om op en neer te reizen.

In het begin zul je aspirantlid worden. Je betaalt daardoor nog geen lidmaatschapsgeld, maar je ontvangt ook nog geen vergoeding voor deelname aan evenementen en hebt ook nog geen zeggenschap op de vergaderingen. Nadat je 2 of 3 keer mee bent geweest naar een evenement, wordt bekeken of het wederzijds klikt en kun je definitief lid worden.

Wat bieden wij?

Naast gemotiveerde middeleeuwenliefhebbers, zijn we ook mensen die van gezelligheid houden. Na sluitingstijd van een festival maken we het gezellig rondom het kampvuur, maar ook buiten de evenementen organiseren we af en toe een uitje of een knutseldagje. Verder leren we graag van elkaar over de late middeleeuwen.

Interesse of meer informatie?

Wil je meer weten, dan kun je geheel vrijblijvend mailen naar info@vaerdichvolk.nl, of bellen naar Thom: +31 (0)6 47 88 24 33.

Als je concrete interesse hebt, stuur dan een mailtje naar bovenstaande adres waarin je beschrijft wie je bent, wat je motivatie is om mee te doen, en wat je ideeën zijn over het ambacht/beroep dat je wil gaan demonstreren.

’t Vaerdich Volk tijdens Gebroeders van Limburg 2016.